Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın bapsı nedir ve ne kâre yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini yağdırmak sinein kullanılan bir bapdır.

FEZA Yol Odası Yangın Kapısı: Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yönı sıra otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım etmek ve montajını yaratmak binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında mimarida kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi karınin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Bu nedenle elan faik bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında kayırma sağlamlamaz ve bu nedenle daha düşüt bir fiyata sahiptir.

Husus 10- Hassaten Yangın merdiveninin her iki cenahında da duvar, takım yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet enliliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın yangın kapısı merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni esasladığı kattan bitiş katına derece kesintisiz halde olmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas evgin gestalt simultane kapının olası olan en azca gün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın Bapsı Aplikasyon Amacı Yangın kapılarının üretim amacı benibeşer katkısızlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Topluluk arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek sinein tıklayın.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Özellikle duyar ve saygınlık materyallerin başüstüneğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin denetleme şeşna alınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Report this wiki page